20
Feb
2023
Ako som si tak vychutnávala svoj dnešný obed, napadlo mi pripomenúť vám tento jednoduchý recept, ktorý zavše, keď nemám chuť variť, ale mám chuť na niečo mňamkové, u nás doma navarím. Skrollovala som na blogu, skrollovala, ale tento recept na moje počudovanie nenachádzala.
A tak, hoci nemám v tomto momente žiadnu veľkú myšlienku, ktorú by som s vami a svetom potrebovala zdieľať, tento kuchynský počin je príliš chutný a jednoduchý na prípravu, aby ostal nepovšimnutý ležať v mojom improvizovanom receptárovom zápisníčku :) V podstate najzdĺhavejšie je nakrájať olivy na krúžky 😀
Zrejme som pridať tento recept na blog mala už dlhšie v pláne, našla som si totiž v telefóne aj fotečky k nemu; tipujem, že to bude príčinou zmätenia, o ktorom píšem v úvode. Chcela som, ale nespravila som. Ako mnoho, mnoho vecí vo svojom živote :) Tak aspoň túto jednu naprávam, hádam je to prvá lastovička. Nech sa deje, čo sa má :)
Skúste a dajte vedieť, ako chutilo! :)
1. Pór som nakrájala nadrobno, pomaly na woku osmahla na masle (najprv bielu, potom zelenú časť na chvíľočku)
2. Cuketu som medzitým nastrúhala najemno, pridala s celou rascou k póru a popražila chvíľu
3. Doliala som do výšky cukety vodou, chvíľu prikryté varila domäkka
4. Medzitým som uvarila špagety, tak, aby boli na skus ešte tvrdé, nie úplne al dente
5. K cukete som pridala mascarpone, rozmiešala, pridala celé nové korenie a nechala prevariť
6. Pridala som vodu z cestovín, na krúžky nakrájané olivy a bryndzu, dochutila som soľou a koreninami, rozmiešala a nechala prevrieť
7. Podľa potreby som ešte zriedila vodou z cestovín (niekedy už netreba, podľa toho, aké krémové máte cestoviny radi), nechala prevrieť a zaliala zmesou uvarené špagety, ktoré som následne s ňou dobre premiešala, aby sa chute prepojili.
Dobrú chuť! 🙂
Tip: dnes som použila len 250g mascarpone (viac som nemala) a pridala este najemno nastrúhanú nožičku z brokolice, ktorej hlavičku som použila do polievky. Pridala som trochu viac vody zo špagiet ako obyčajne, ale bolo to veľmi chutné aj takto :)
A teraz som našla aj inú fotku, evidentne som to skúšala už aj s brokolicou, teda hlavičkami a ako poznám svoju kuchyňu, bolo to chutné aj tak, ja to stále hovorím, že fantázii sa medze nekladú, experimentovaniu zdar! :)
a vy práve čítate moje zápisky s postrehmi z každodenného boja s perfekcionizmom a z neho vyplývajúcej prokrastinácie a frustrácie, ktoré u mňa práve materstvom nabrali na intenzite. Ak to máte podobne, rada vás inšpirujem myšlienkami, čriepkami zo života i receptami a ešte radšej vás spoznám a skamarátim sa s vami, nech sme v tom spoločne :-). Keď sa zrovna neľutujem na MD, vytešujem sa mojich dvoch dcér a manžela, zaujímam sa o psychológiu vzťahov a výchovy, pečiem torty a vyváram mňamky, učím sa tvoriť nové veci, spoznávam svoju osobnosť a jej interakcie s okolím a hrdo nosím titul magistry farmácie.